Waarom fotografeer ik Bodyscapes en fine Art Nude?

Fotografie betekend voor mij voor een groot deel … het winnen van vertrouwen, de ander op zijn of haar gemak stellen. Dat geld voor mij bij elke opdracht, maar in het bijzonder voor Bodyscape, Fine Art Nude en lingerie fotografie. Niet alleen het model geeft zich bloot, ik doe dat ook.. weliswaar op een andere manier, er  is absoluut sprake van een samenwerking…

Deze vorm van fotografie doe ik nooit alleen, Monica, mijn vrouw is daar altijd bij, ze is de visagiste, en assisteert je waar nodig. Dat kan zijn door middel van aanwijzingen, maar bijvoorbeeld ook het aanreiken van een lekkere badjas voor de momenten dat er even niet geposeerd wordt.

Voordat we daadwerkelijk een afspraak boeken voor de fotoshoot hebben we elkaar al gesproken, dat kan telefonisch, maar ook bij ons op kantoor of de studio. Dat is voor mij, maar ook voor jou hét moment waarop besloten word om de shoot te gaan doen. Jij weet dan wie we zijn, we leggen uit hoe alles in zijn werk gaat, en wij weten wat jouw wensen en verwachtingen zijn.

En dan is het zo ver… de afspraak is gemaakt, en we gaan de fotostudio in…

Iedereen is nerveus vlak voor de fotoshoot… soms staan ze zelfs trillend voor de deur. We gaan eerst rustig zitten, nemen een kop thee, koffie en als het gewenst is zelfs champagne. 

Lekker hapjes er bij, zoals aardbeien, scones… alles om van de fotoshoot jouw geweldige beleving te maken.

Als we je helemaal op je gemak hebben gesteld gaan we de studio in…

Als we je helemaal op je gemak hebben gesteld gaan we de studio in…

Tijdens het fotograferen helpen we je samen om de juiste poses aan te nemen, Monica kan daar fysiek bij helpen mocht dat nodig zijn, ikzelf blijf achter mijn camera.

De samenwerking tussen Monica en mijzelf gaat gesmeerd, we zijn meer dan 25 jaar samen en voelen elkaar daardoor feilloos aan….. 

Je zult zien dat dit ook jouw het vertrouwen geeft om jezelf op je gemak te voelen, en voor even alles los te laten.

We maken er een feestje van, met prachtige foto’s als resultaat.

Daarna komt voor mij eigenlijk het mooiste gedeelte van de fotoshoot….. 

De foto’s uitzoeken, én bij ons op kantoor presenteren aan jou… 

Vaak ontroerd, omdat je zal zien dat ik een hele andere kijk op je lichaam, en schoonheid heb als dat je van jezelf hebt.

Het gebeurd vaker wél dan niet dat clienten vol schieten van emotie…..

En dat… is mijn mooiste beloning, daar doe ik het voor!