De reis naar onze Boudoir Fotoshoot

Wij krijgen regelmatig de vraag hoe we op het idee zijn gekomen om ons te specialiseren in een Boudoir fotoshoot. Ik (Menno) fotografeer eigenlijk al bijna mijn hele leven. De camera van mijn opa (een echte hobbyist) was nooit veilig als ik in de buurt was. Op mijn tiende kreeg ik mijn eigen camera. Eerst nog een automatisch compact toestel, maar vrij snel daarna ging ik steeds serieuzer fotograferen met steeds uitgebreidere camera’s.     

 

boudoir fotoshoot, boudoir beleving, boudoir fotograaf

Toen nog analoog met een fotorolletje

Na een pauze van een jaar of 10 niet fotograferen (huis gekocht, flink verbouwd, getrouwd, weer verhuist én samen met Monica onze drukkerij overgenomen) kreeg ik op mijn 30e (nu 20 jaar geleden) de rust weer om het fotograferen op te pakken. Naast ons werk in de drukkerij en het kleuradvies van Monica begon ik steeds vaker voor bedrijven die al klant waren bij ons voor drukwerk óók de foto’s voor dat drukwerk te maken. 

 

Boudoir fotoshoot werkwijze, werkwijze Boudoirshoot, hoe werkt een boudoir fotoshoot

Opleiding bij de  Fotovakschool

Ik ben toen een opleiding bij de  fotovakschool gaan volgen. We hadden we een klein hoekje van de drukkerij ingericht als fotostudio met een aantal achtergrond rollen. Daar zijn we toen portretfoto’s, families en soms ook producten gaan fotograferen. Het drukwerk werd door de digitale revolutie en het daarbij afnemende handelsdrukwerk steeds minder en toen onze laatste drukker met pensioen ging besloot ik mij volledig op fotografie te richten en de fotostudio uit te breiden.  Monica bleef het drukwerk regelen. Daarnaast doet Monica de visagie en assisteert mij maar ook vooral jou tijdens de Boudoir fotoshoots. 

De impact van een Boudoir Fotoshoot

Op een gegeven moment vroeg een vriendin of ik mooie boudoir foto’s van haar wilde maken….  Ik had dit toen nog nooit gedaan maar was wel helemaal vertrouwd met het werken met studioflitsers. Heerlijk spelen met licht… Technisch zat het dus goed. 

De foto’s waren dan ook prachtig, onze vriendin héél blij. We merkte dat de impact van een boudoir fotoshoot groot was… Groter dan dat we van tevoren inzagen. Natuurlijk zijn mijn zakelijke klanten ook blij, maar op een héél ander level dan dit. Je bespreekt van tevoren ongeveer wat voor boudoir foto’s je gaat maken, je client is zenuwachtig. Samen met Monica lukt het mij om bij iedereen de meeste spanning voor de boudoir shoot vrij snel weg te nemen. Vertrouwen winnen, krijgen en nooit beschadigen… 

 

De kracht, verbazing, trots en ontroering

Na de shoot kom je op ons kantoor jouw mooiste boudoir foto’s bekijken… de kracht, verbazing, trots en ontroering van dat moment… is onbetaalbaar. Voor ons meer waard dan je in geld uit kunt drukken.  

Boudoir shoot voor iedereen, boudoirshoot

Mensen zielsgelukkig maken

Dat was voor ons het moment waarop we dachten… dit is wat we gaan doen… Mensen zielsgelukkig maken met foto’s van de mooiste versie zichzelf in een prachtig album, of kunstwerk voor aan de muur..

Wat zou jouw reden zijn voor een boudoir fotoshoot?

 Groetjes, Menno & Monica

Wil jij ook een Boudoir fotoshoot, of eerst eens kennis maken?